Numele cotidianului: Ziua
Anul şi data apariţiei: 3/3/2008
Tematica: transformarea sistemului electoral – problematica reprezentării minorităţilor în parlament
Titlul articolului: Motiunea de cenzura si uninominalul, pe agenda partidelor
Acces online: https://www.ziua.ro/news.php?data=2008-03-03&id=4091

Numele cotidianului

Articolul:

< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITIC - luni, 3 martie 2008

Motiunea de cenzura si uninominalul, pe agenda partidelor

Partidele parlamentare au luni sedintele saptamanale ale conducerilor centrale. PSD va analiza oportunitatea declansarii alegerilor anticipate si este de asteptat si ca PSD sa anunte daca initiaza sau nu o motiune de cenzura. Adrian Nastase a primit sarcina de a redacta un material despre calendarul electoral si implicatiile declansarii alegerilor anticipate.

Liderii PD-L vor discuta despre motiunea de cenzura pe care au initiat-o deja, dar pentru care nu au reusit sa stranga toate semnaturile necesare depunerii in Parlament, in timp ce liberalii, care au programata sedinta Biroului Politic Central, vor discuta mandatul PNL in privinta solicitarilor PSD de introducerea a votului uninominal la Consiliile Judetene.

Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, ar trebui sa prezinte si el un raport privind consultarile de la Cotroceni, iar BPC va decide daca partidul semneaza sau nu pactul national pentru educatie.

In plus, in cadrul aceleiasi sedinte a PNL, cel mai probabil premierul Calin Popescu Tariceanu va aduce clarificari in privinta numirii lui Catalin Predoiu sef la Justitie fara acordul prealabil al liberalilor. Potrivit NewsIn care citeaza surse liberale, premierul i-ar fi contactat deja pe unii nemultumiti in acest weekend pentru a linisti spiritele. Astfel, desi vineri a criticat gestul premierului, Crin Antonescu a revenit cu noi declaratii sambata si a negat existenta unor tensiuni sau nemultumiri la varful partidului, aratand ca in definitiv era dreptul premierului sa desemneze ministrul Justitiei, fara a se consulta cu membrii conducerii liberale. Si Ludovic Orban a evitat sa comenteze si a sustinut si el ca numirea ministrului era prerogativa premierului si a presedintelui.